Revolutii in Europa

Revoluţiile se vor răspândi în toată Europa

Gerald Celente, un celebru specialist american în prognoze de trenduri economice şi sociale, consideră că revoltele care au început din Iran şi au ajuns până în Spania constituie începutul unui nou război mondial, declanşat de preţurile prea mari ale

alimentelor, de şomaj şi de inegalitate socială. Celente a prevăzut că 2011 va fi anul „Jos cu ei 2.0“ (Off With Their Heads 2.0), prognoză care până acum se dovedeşte corectă în lumea arabă. Într-un interviu acordat King World News, Celente spune că toate aceste revolte au nişte trăsături comune şi că se vor extinde în toată Europa în această vară, iar până la iarnă ar putea deveni globale. „Ce nu se vede la ştiri este ce se întâmplă în Spania şi asta e de fapt marea ştire. Tinerii s-au deşteptat. Ştiu cum merge treaba. Ei sunt oamenii care sunt în fruntea tuturor acestor revoluţii. Ştiu că să voteze pentru unul dintre marile partide din Spania înseamnă în mare acelaşi lucru. E ca şi cum ar vota pentru clanul mafiot Gambino sau pentru clanul mafiot Bananno. Şi ei vor o a treia cale. Şi o preiau de unde au lăsat-o egiptenii. Ies pe străzi şi nu se mai duc acasă, pentru că iată, când pierzi totul nu mai ai ce să pierzi“ mai spune Celente. Tinerii „indignaţi“ de la Madrid, susţinuţi din străinătate, au decis duminică să continue ocuparea pieţei Puerta del Sol, unde tabăra lor de corturi a devenit centrul mişcării de contestare începute în urmă cu două săptămâni, anunţă Mediafax. Un purtător de cuvânt a explicat că „succesul adunărilor de cartier“,

organizate sâmbătă la Madrid, şi „sprijinul“ venit din Franţa, unde o mie de tineri s-au adunat în acelaşi timp, au dat un nou elan mişcării. Duminică, „indignaţii“ au manifestat şi în străinătate, la Paris şi la Atena, unde s-au adunat 20.000 de persoane. Gerald Celente crede însă că „aceste revoluţii se vor răspândi de-a lungul verii în toată Europa. Până la iarnă, va ajunge la nivel global“.http://www.romanul.eu/actualitate/tinerii-declanseaza-revolutia-spaniola-a-indignarii

Criza economica si efectele sale, dar mai ales lipsa oportunitatilor de a reusi in Spania de astazi, i-a determinat pe tinerii spanioli, care se simt lipsiti de orice viitor, sa protesteze masiv fata de societatea actuala cu un motto foarte clar: "Vrem Democratie Reala, acum!". In multe orase din Spania, precum Madrid, Barcelona, Zaragoza sau Granada, mii de tineri au iesit in strada incepand de duminica 15 mai, pentru a protesta fata de clasa politica, aflata acum in plina campanie electorala pentru alegerile locale si regionale din 22 mai.

Prima actiune a avut loc in 15 mai, cand mii de tineri si nu doar tineri au fost convocati de miscarea "DEMOCRATIE ADEVARATA

roteste se considera "INDIGNATI" si isi revendica dreptul de a avea o alta clasa politica, care sa ofere in mod clar o democratie adevarata, care la randul ei sa ofere oportunitati de viitor unei generatii de tineri si adulti, care in multe cazuri traiesc inca la parinti acasa.

"Suntem nemultumiti de forma de reprezentare actuala, de politica partidelor mari, socialist si popular, de economie, de restrangerea drepturilor sociale si de faptul ca cei mai slabi si neprotejati platesc efectele acestei crize", declara in fata presei unul dintre protestatarii din Plaza del Sol din Madrid.

Nemultumirea se extinde ca un virus, sprijinit si de puterea retelelor sociale Facebook si Twitter, despre care se considera ca au avut un rol vital in declansarea revolutiilor din Egipt si Tunisia.

Tinerii protestatari sunt supravegheati de politisti, care au si retinut cativa membri ai miscarii, insa autoritatile au considerat pana in acest moment ca este un protest pasnic si in anumite orase tinerii se organizeaza sa curete ei insisi piata. Cei care raman in piete s-au organizat in echipe si comisii precum cea pentru asigurarea alimentelor, comunicare, infrastructura, actiune si consultanta juridica. Armele lor sunt pancartele cu mesaje dure la adresa societatii politice actuale si unii sunt pregatiti sa reziste cu saci de dormit, corturi si paturi, ca sa fie auzit mesajul ca "NU SUNTEM MARFA IN MANA POLITICIENILOR SI A BANCHERILOR".

Obiectivul manifestarilor promovate de asociatia "Democracia Real YA" este trezirea constiintei sociale, independent de

partidele politice. Mai mult, reprezentantii manifestarii sustin ca nu promoveaza absenteismul la urne si ca miscarea este neutra din punct de vedere politic."Suntem persoane normale si obisnuite, suntem ca tine, oameni care se trezesc dimineata ca sa studieze, sa munceasca sau sa caute un loc de munca, oameni care au familie si prieteni, oameni care muncesc greu pentru a trai si pentru a oferi un viitor celor dragi. Toti suntem indignati de panorama politica, economica si sociala din jurul nostru. De coruptia politicienilor, a oamenilor de afaceri, a bancherilor, de lipsa de aparare a cetateanului de pe strada", se precizeaza in manifestul publicat pe pagina web a miscarii http://democraciarealya.es/ si http://www.facebook.com/democraciarealya.

Partidele politice se simt expulzate din mijlocul acestei miscari si cu toate ca majoritatea liderilor politici spanioli se declara solidari cu revendicarile protestatarilor, iar unii vorbesc de manipulare, nicio figura politica nu a indraznit sa se arate in mijlocul acestora. Intre timp, spanioli din alte tari au organizat manifestatii in fata ambasadelor Spaniei, asa cum s-a intamplat la Londra si la Paris, iar hashtagul spanishrevolution este pe cale sa fie urmat de foarte multi tineri din alte tari europene care impartasesc aceeasi INDIGNARE fata de situatia actuala. De aceea, avand in vedere rapiditatea retelelor sociale si faptul ca efectele crizei sunt globaele, "Spanish Revolution" are toate posibilitatile sa devina o miscare internationala de "INDIGNARE". Recent, a fost creat un site pe care se pot vedea imagini prin webcam din Plaza del Sol, din Madrid - http://www.soltv.tv/.